30 jaar ervaring
Offerte binnen 24 uur
Voor elk budget
Vragen? 070 301 02 18

Veel gestelde vragen over piepschuim/airpop

Veel gestelde vragen over piepschuim / airpop®

Hieronder vindt je een overzicht van de meest gestelde vragen over piepschuim/airpop® en alle toepassingen. Indien je vraag hieronder niet beantwoord wordt dan kan je contact opnemen met ons zodat wij je vraag kunnen beantwoorden.
Bel ons geheel vrijblijvend op 070 301 02 18, stuur een e-mail naar info@reclameabc.nl.

Algemene informatie over piepschuim

Piepschuim is geëxpandeerd polystyreen (EPS) en wordt al 40 jaar gebruikt voor diverse toepassingen in diverse vakgebieden. De nieuwe Europese benaming voor EPS (geëxpandeerd polystyreen) is airpop®. EPS bestaat voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. Omdat vocht geen invloed heeft op piepschuim is het goed bruikbaar voor binnen- en buitengebruik. Door de het blanco piepschuim object wit te spuiten kan verkleuren door de invloed van Uv-straling van de zon voor een langere periode tegengegaan worden.

Piepschuim mogelijkheden

De mogelijkheden van piepschuim op reclamegebied zijn legio en bijna zonder enige beperkingen. Denk hierbij aan letters, logo’s, cijfers, figuren en blow-ups.

De letters en vormen worden in iedere gewenste vorm gesmolten door onze piepschuimmachine. Een computergestuurde gloeidraad van ca. 0,4 mm smelt de letters en vormen uiterst nauwkeurig uit op basis van een vector bestand (.ai of .eps).

In sommige letters (A en O) zit een snede, omdat de hete draad hier 2 keer langskomt om het ‘gat’ te maken ontstaat er een kleine bijna onzichtbare snede in het piepschuim. Wij doen dit op een plek waar dit zo min mogelijk opvalt en dus niet storend is.

Piepschuim (EPS) is standaard wit, maar het is zeker mogelijk om de letters in een PMS en RAL kleur te spuiten. Mocht de kleur die je wenst afwijken van de standaard PMS en RAL kleur dan ontvangen we graag de kleurcode (RAL of PMS).

Omdat piepschuim licht materiaal is, kan het gemakkelijk bevestigd worden met dubbelzijdige tape of montage kit zoals bijvoorbeeld Bison Polymax. Let op! De montage kit mag geen oplosmiddelen bevatten, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat het piepschuim wegsmelt. Uiteraard kunnen wij adviseren welke kit hiervoor geschikt is.

Ja dat kan zeker, door het piepschuim object te voorzien van een voetplaat. Zo kan het object ook buiten gebruikt worden.

Bestellen en levertijd

Bestellen is simpel en snel!
1. Vul het contact formulier in en voorzien ons van zoveel mogelijk informatie.
2. Binnen 24 uur (in de meeste gevallen) ontvang je van ons een aanbieding
3. Na het akkoord geven ontvangen wij graag het digitale bestand.
4. Wij verzorgen de productie en maken desgewenst een afspraak voor montage.
5. Verzenden of montage op locatie.

Gemiddeld duurt het 3 tot 5 werkdagen, voordat je bestelling geleverd wordt.
Piepschuim in kleur duurt meestal iets langer. Hiervoor is de levertijd 5-10 werkdagen.
Complexere maatwerk bestellingen worden in overleg geleverd.
Spoed? Neem dan even contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij?

Kom langs of bel ons geheel vrijblijvend op 070 301 02 18, stuur een e-mail naar info@reclameabc.nl of vraag direct een offerte aan. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00-17:00 uur.